VEELGESTELDE VRAGEN

Meer weten over Powerarea of een activiteit? Kijk dan eens tussen onze veelgestelde vragen. Wellicht helpen we je zo verder.

ALLE VRAGEN OP EEN RIJ

Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan eens bij de praktische informatie of neem contact met ons op.
ALGEMEEN
 • Wat zijn de openingstijden van Powerarea?

  Kijk hier voor de actuele openingstijden van Powerarea. Houd rekening met speciale tijdstippen voor kids- en juniorkarten en activiteiten zoals; paintball en escape rooms, welke alleen o.b.v. reservering beschikbaar zijn.

   

  Tijdens feestdagen en vakanties kunnen andere openingstijden gelden. Deze worden kenbaar gemaakt op onze website en facebook. Algemene of tijdelijke wijzigingen worden hier ook kenbaar gemaakt.

 • Is Powerarea geopend tijdens feestdagen en vakantieperiodes?

  Powerarea is veelal geopend tijdens feestdagen en vakantieperiodes. Kijk hier voor de actuele openingstijden tijdens feestdagen en vakantieperiodes.

 • Hoe kan ik reserveren bij Powerarea?

  Reserveren kan voor sommige activiteiten eenvoudig via ons online ticketsysteem. Daarmee bespaart u € 1,- p.p., per ticket. Wilt u liever telefonisch reserveren? Dan betaalt u de prijs van een kassaticket, direct aan de kassa. Kijk hier voor een overzicht van onze prijzen en om direct te ticket te kopen.

 • Is reserveren noodzakelijk?

  Wij adviseren vooraf te reserveren om lange wachtrijen te voorkomen. Voor sommige activiteiten kun je online tickets kopen. Hiermee bespaar je € 1-,- t.o.v. de kassa bij Powerarea. Voor activiteiten zoals; Escape Rooms en Paintball is reserveren verplicht. Kids- en juniorkarten (6 t/m 14 jaar) vind plaats op geselecteerde dagen en tijdstippen. Wij raden aan om hier tijdig voor te reserveren of tickets te kopen. Kijk hier voor de tijden.

 • Waarom moet ik een half uur voor de activiteit aanwezig zijn?

  Voor al onze activiteiten geldt een verplichte licentie. Hiervoor betaald u eenmalig € 2,50. In verband met de registratie voor deze licentie, eventuele wachtrijen aan de kassa en tijdige aanvang van de activiteit vragen wij een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Een te late opkomst kan resulteren in een verplaatsing van de activiteit of indien mogelijk, geen activiteit.

 • Waarom is de foto bij de registratie verplicht?

  Bij de registratie voor de licentie wordt een foto gemaakt. Deze foto wordt getoond op diverse beeldschermen in de horeca en kartbaan, zodat je direct kan zien wanneer jouw heat start. Daarnaast is het voor onze collega's op de kartbaan duidelijk wie, wanneer in welke heat deelneemt. Indien een foto niet duidelijk is of niet geschikt is om te tonen, zullen de collega's aan de kassa een nieuwe foto maken.

 • Wat kan ik met de Powerarea app?

  Met de Powerarea app heb je alles bij de hand om jouw kartavontuur te starten. Jouw persoonlijke licentie wordt gekoppeld aan de app, zodat je jouw membercard altijd bij de hand hebt. Daarnaast kun je jouw persoonlijke tijden blijven volgen en zie je direct welke tijden er op het moment worden gereden. De app kun je na de registratie gratis aan jouw licentie laten koppelen.

 • Welke betaalmiddelen heeft Powerarea?

  Bij Powerarea kun je zowel contact betalen als pinnen. Daarnaast accepteren wij een aantal creditcards, waaronder Visa en Mastercard. Naast betalen aan de kassa kun je nu ook online je tickets kopen. Koop je online je tickets? Dan bespaar je € 1,- per ticket t.o.v. de kassaprijs.

 • Is er voldoende parkeergelegenheid?

  Powerarea beschikt over een eigen parkeerplaats met volop parkeerruimte voor gasten van Powerarea. Parkeren op ons terrein is gratis voor bezoekers van Powerarea. Het parkeerdek is bereikbaar via de hoofdingang tegenover de Decathlon. Ons parkeerdek beschikt helaas niet over oplaadpunten voor elektrische auto's.

 • Verkopen jullie ook cadeaubonnen?

  Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor cadeaubonnen. Meer informatie over de Powerarea Giftcard vind je hier.

 • Kan ik bij Powerarea ook iets eten en drinken?

  Onze horeca beschikt over een kleine kaart. Je kan hier o.a. frietjes, snacks en tosti's krijgen. Voor bedrijven en grotere gezelschappen kunnen wij ook buffetten regelen. Deze zijn op aanvraag.

KARTEN & DRIFTEN
 • Wat is het verschil tussen karten en driftkarten?

  Het verschil tussen karten en driftkarten is dat je bij 'gewoon' karten veel grip hebt en bij driftkarten niet. Hierdoor krijg je bij driftkarten het idee van rijden op ijs.

 • Wat is een heat en hoelang duurt een heat karten en driftkarten?

  Een heat is de tijd/ronde die je per persoon hebt om te rijden op de kart- of driftbaan. Het reguliere kartheat bij Powerarea duurt 12 minuten. Een heat driftkarten duurt 8 minuten.

 • Waarom is er standaard een half uur pauze tussen meerdere heats.

  Wanneer je meerdere heats boekt, dan plannen wij standaard +/- een half uur tussen de heats. Het is niet mogelijk om direct 2 heats achter elkaar te rijden, omdat de volgende heat start wanneer de vorige binnen komt rijden. Om verdere vertraging te voorkomen plannen wij daarom standaard +/- een half uur pauze, zodat je de tijd hebt om de pit te verlaten en gereed te maken voor de volgende heat.

 • Kan ik bij Powerarea een helm en overall huren voor het karten?

  De (leenhelm) is bij het karten inbegrepen. Daarnaast rijden wij met elektrische karts, waardoor je geen last hebt van uitstoot. Hierdoor is een overall niet nodig. Het is echter verplicht om een langbroek te dragen en geen loshangende kleding.

 • Is het meenemen van een eigen helm toegestaan?

  Het dragen van een eigen helm tijdens het karten is toegestaan. Tenzij een medewerker de helm niet geschikt acht voor de activiteit. Indien dit het geval is, dan kun je uiteraard gebruik maken van onze (leen)helmen.

 • Wat is de kart- en driftbaan capaciteit bij Powerarea?

  Op onze kartbaan kunnen maximaal 13 volwassenen tegelijk rijden. Tijdens een kinderheat mogen maximaal 6 deelnemers tegelijk op de baan rijden. Op de driftbaan kunnen 6 volwassenen gelijktijdig op de baan rijden.

 • Wat zijn de richtlijnen voor kids- en juniorkarten?

  Meer informatie over het kids- en juniorkarten vind je hier.

 • Beschikt Powerarea over duokarts?

  Nee, bij Powerarea hebben we wel kinderkarts. Dit zijn speciale karts voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar en minimaal 1,20mtr. Deze karts zijn afgestemd m.b.t. snelheid en hebben een 5 puntsgordel.

 • Heb ik de kart- of driftbaan voor mezelf als ik reserveer of komen hier nog andere karters bij?

  Nee, er kunnen altijd karters worden toegevoegd aan een heat. Tenzij jullie gezelschap de maximale capaciteit heeft bereikt. Indien je dit niet het geval is kunnen er altijd andere rijders worden toegevoegd. Wil je de baan voor jullie alleen en ben je met een kleiner gezelschap? Dan kan dit tegen betaling. Neem dan contact met ons op.

 • Is het mogelijk om de kart- of driftbaan exclusief af te huren?

  Uiteraard is het mogelijk om de kart- of driftbaan exclusief af te huren. Neem hiervoor contact met ons op.

 • Welke kleding is geschikt voor karten en driftkarten?

  Draag gesloten en stevig schoeisel. Slippers, sandalen en overige open schoeisel is niet toegestaan. Daarnaast adviseren wij een lange broek te dragen en is loshangende kleding niet toegestaan. Heb je lang haar? Zorg dan dat je een haarelastiek meeneemt en je haar goed en zo kort mogelijk vast maakt.

PAINTBALL
 • Vanaf welke leeftijd mag je paintball spelen bij Powerarea?

  Bij Powerarea mag je van 8 t/m 12 jaar kids- en juniorpaintball spelen. Tijdens dit spel wordt met speciale kinderpaintball wapens gespeeld en andere paintballs. Daarnaast kan vanaf 18 jaar het reguliere paintball worden gespeeld. Dit is volgens de Nederlandse Wetgeving. Voor paintball dien je dan ook ten allen tijde een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Indien je geen 18 bent, kun je ook niet deelnemen aan het reguliere paintball.

 • Wat is het verschil tussen kids- en junior paintball en volwassenen paintball?

  Het verschil tussen kids- en junior paintball en volwassenen paintball is het paintball wapen en de paintballs. Volgens de Nederlandse wet mag je in Nederland pas met het 'reguliere' paintballwapen paintballen als je 18 jaar bent. Vanzelfsprekend houdt Powerarea zich aan deze regels en dien je daarom ook een geldig legitimatiebewijs te tonen bij de kasa. Voor kids- en junior paintball (8 t/m 12 jaar) hebben wij aangepaste paintballwapens welke volgens de Nederlandse wet zijn toegestaan en minder hard schieten, waardoor ze geschikt zijn voor kids- en junioren. Daarbij zijn de paintballs ook aangepast.

 • Mijn hele groep is 18 jaar of ouder en ik ben 17 jaar. Mogen we dan met een volwassen paintball geweer paintballen?

  Nee, Voor volwassenenpaintball moeten alle deelnemers 18 jaar zijn. Dit is wettelijk bepaald en hierop worden geen uitzondering gemaakt. Alle deelnemers dienen dan ook een geldig legitimatiebewijs te tonen aan de kassa.

 • Kan ik bij Powerarea materialen huren voor het paintballen?

  Alle materialen, zoals; overall, gezichtsmasker en paintballwapen zitten standaard inbegrepen.

 • Wat wordt bedoeld met de 'baantijd'?

  De baantijd is de tijd die jullie reserveren om gebruik te maken van het paintballveld. Dat wil zeggen dat wanneer jullie 1 uur baantijd reserveren, jullie een uur lang gebruik kunnen maken van het paintballveld. Na dit uur is het spel ook direct over. Ook wanneer er nog kogels over zijn. Eventuele pauzes vallen ook binnen dit uur.

 • Kunnen we extra paintballs bij kopen?

  Uiteraard kunnen extra's paintballs worden bijgekocht. Let op! Indien er nog paintballs over zijn na de baantijd, dan wordt er geen extra tijd gegevens op de paintballs op te schieten, tenzij extra baantijd wordt bijgekocht. Eventueel resterende paintballs kunnen niet retour en mogen niet meer naar huis worden genomen. Kijk hier voor de prijzen van extra paintballs.

 • Welke kleding is geschikt voor paintball?

  Stevig en gesloten schoeisel is verplicht. Slippers, sandalen of soortgelijke open schoenen zijn niet toegestaand. Zorg dat je niet je zondagse kleding draagt, maar draag kleding die eventueel vies mogen worden. De paintballs zijn op waterbasis, maar het kan voorkomen dat vlekken achterblijven.

ESCAPE ROOMS
 • Hoelang duurt een escape room?

  Een escape room duurt maximaal 60 minuten, tenzij jullie eerder weten te ontsnappen.

 • Hebben de escape rooms allemaal hetzelfde thema?

  Nee, wij hebben 8 escape rooms met ieder een eigen thema. Kijk hier voor onze thema's.

 • Hoeveel personen kunnen tegelijk in een escape room?

  Het minimaal aantal deelnemers is 3 en maximaal 6 per escape room. Ben je met een grote gezelschap, dan kunnen we jullie opsplitsen. Met 9 escape rooms kunnen grote groepen (ongeveer) gelijktijdig een escape room spelen.

 • Mag ik persoonlijke items meenemen in de escape room?

  Nee, het is niet toegestaan om persoonlijke items mee te nemen in de escape room. Dit geldt ook voor telefoons, sleutels, portemonnees, etc. Persoonlijke items kunnen gebruikt worden in het spel en dat komt de beleving niet ten goede. Daarnaast willen wij het spel eerlijk houden en verspreiding van de puzzels voorkomen. Uiteraard kunnen persoonlijke spullen in kluisjes worden opgeborgen.

 • Kan ik tijdens het spel de escape room verlaten?

  Het is niet toegestaan om tijdens het spel de escape room te verlaten en terug te keren. Zorg dat je vooraf aan het spel je rook- en toiletpauze hebt gehad. Voel je, je tijdens het spel niet goed of wil je om een andere reden het spel verlaten, dan kan dit via de noodstop. Hierna kun je het spel echter niet meer betreden. Bij misbruik van noodstop wordt het spel direct beëindig, zonder geld retour.

 • Ik voel me niet goed en wil het spel direct verlaten, wat nu?

  Wanneer je, je niet goed voelt kun je uiteraard direct het spel verlaten. Maak gebruik van de noodstop om direct de kamer te verlaten. Hierna kun je het spel echter niet meer betreden. Bij misbruik van noodstop wordt het spel direct beëindig, zonder geld retour.